ارمنستان خواستار نظارت سازمان ملل متحد بر وضعیت منطقه قره‌باغ کوهستانی شد

هزاران ارمنی ساکن قره‌باغ بدون غذا مانده‌اند و کاروان کمک‌های کمیته بین‌المللی صلیب سرخ راهی این منطقه شده است

ارمنستان خواستار اعزام فوری هیئتی از سازمان ملل برای نظارت بر وضعیت امنیتی و حقوق بشر منطقه قره‌باغ کوهستانی شد. نشانه‌ها حاکی از آن است که کمک‌های بین‌المللی در چارچوب آتش‌بسی موقت به این منطقه ارسال شده‌اند.

به گزارش رویترز، جمهوری آذربایجان پس از آنکه نیروهای جدایی‌طلب ارمنستان را وادار کرد بپذیرند کنترل کامل قره‌باغ را به آذربایجان واگذار کنند، اعلام آتش‌بس کرد. ارمنی‌های قره‌باغ کوهستانی نگران‌اند در صورتی که در این منطقه باقی بمانند، تحت آزار قرار بگیرند.

قره‌باغ، که منطقه‌ای ارمنی‌نشین است و به‌عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته شده است، از اوایل دهه ۱۹۹۰ و در بحبوحه فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، تحت کنترل دولتی مستقل و جدایی‌طلب بوده است. آذربایجان وعده داده است حقوق ارمنی‌ها را رعایت کند اما می‌گوید اگر بخواهند، آزادند این منطقه را ترک کنند.

آرات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان، در سخنرانی در سازمان ملل، گفت: «جامعه بین‌المللی باید تلاش‌های لازم را به عمل آورد تا سازمان ملل متحد بی‌درنگ هیئتی میان‌سازمانی برای نظارت و ارزیابی وضعیت حقوق بشر، انسانی و امنیتی به قره‌باغ کوهستانی بفرستد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ارمنستان، که تحت حمایت روسیه است، در سال ۲۰۲۰ بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی با جمهوری آذربایجان، که تحت حمایت ترکیه قرار دارد، درگیر جنگ شد و شکست خورد. ارمنستان برای ده‌ها هزار ارمنی ساکن قره‌باغ کوهستانی جا فراهم کرده است از جمله در هتل‌های نزدیک مرز، اما نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، می‌گوید مایل نیست آن‌ها خانه و کاشانه‌شان را ترک کنند، مگر اینکه کاملا ضروری باشد.

اعضای شورای امنیت خواستار برقراری صلح در منطقه شده‌اند، و شماری از متحدان غربی ارمنستان عملیات نظامی جمهوری آذربایجان را محکوم کرده‌اند.

هزاران ارمنی ساکن قره‌باغ بدون غذا مانده‌اند و کاروان کمک‌های کمیته بین‌المللی صلیب سرخ روز شنبه ۲۳ سپتامبر راهی این منطقه شده است، که اولین محموله از زمان حمله باکو است. بنا بر اعلام روسیه، این کشور بیش از ۵۰ تن غذا به قره‌باغ تحویل داده است.

روسیه که ۲۰۰۰ نیروهای حافظ صلح در این منطقه مستقر کرده است، می‌گوید در چارچوب آتش‌بس، شش خودرو زرهی، بیش از ۸۰۰ سلاح سبک، تسلیحات ضدتانک و سامانه‌های پدافند سیار، و همین‌طور ۲۲ هزار فشنگ تا شنبه تحویل داده شدند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، که گفت‌و‌گوهای اضطراری با ارمنستان و آذربایجان داشته است، در رسانه‌های اجتماعی نوشت: «ایالات متحده آمریکا به حمایت از ارمنستان و حاکمیت و تمامیت ارضی‌اش ادامه خواهد داد.»

بیشتر از جهان